Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ποια καταστήματα είναι σημερα Κυριακή 8/5 ανοικτά και με τι ωράριο

Ποια καταστήματα είναι σημερα Κυριακή 8/5 ανοικτά και με τι ωράριο

Την ώρα που η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) καλεί σε απεργία τον εμπορικό κόσμο τα πολυκατάστηματα, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα σουπερμάρκετ θα ανοίξουν όπως ήταν προγραμματισμένο σήμερα Κυριακή 8/5. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε τρεις μήνες οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες αποφάσισαν να κατεβάσουν τα «ρολά» των επιχειρήσεών τους. Χθες η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή 8 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι κανονικά αύριο Κυριακή τα καταστήματα είναι ανοιχτά, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Μαΐου. Τα μεγάλα εμπορικά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί εως τις 8 το απόγευμα ενώ τα σούπερ μάρκετ από τις 11 το πρωί εως τις 6 το απόγευμα με απόφαση του ΣΕΛΠΕ να μην συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

www.dikaiologitika.gr

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μέσα μεταφοράς: Χωρίς συγκοινωνίες για 48ωρες


Ρολά κατεβάζουν οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ και ΟΣΕ στο πλαίσιο της απεργίας που ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Χωρίς Λεωφορεία Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά ποιοι και πότε απεργούν
Χωρίς ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ θα μείνει την Παρασκευή και το Σάββατο η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων προκήρυξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

“Η Κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα.

Έτσι, μετά από τη «βιομηχανία» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες έχουμε μιας νέας μορφής κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με τον ίδιο πάντα στόχο: Την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, τη φοροεπιδρομή και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα, ετοιμάζουν και τη νέα καταιγίδα μέτρων με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα εφαρμοστούν για να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ και οι «γύπες» της ΕΕ, οι οποίοι επιδιώκουν την κατάργηση κάθε κοινωνικής μέριμνας και τη δημιουργία ενός χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού.

Τώρα πια όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών – με όποιο κυβερνητικό «μανδύα» και εάν έχουν – είναι ο δρόμος του αγώνα. Μόνο ο αγώνας μας αποτελεί την πραγματική αντίσταση στους τοκογλύφους δανειστές που με εκβιαστικές μεθοδεύσεις απαιτούν όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, προς όφελος των πολυεθνικών και των τραπεζών.

Γι’ αυτό, αποφασίσαμε και προχωράμε σε 48ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και το Σάββατο 7/5/2016.

Την Κυριακή 8/5/2016 συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στο Συλλαλητήριο, που θα γίνει, στις 10 το πρωί, στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν έχει δοθεί!

Ν’ αποσυρθεί τώρα το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος!”.
Χωρίς λεωφορεία

Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή και το Σάββατο και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή της Θεσσαλονίκης Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.
Φρένο και στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Παράλληλα, τα δρομολόγιά της ακυρώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως ανακοίνωσε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 5/5/2016 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τραίνων, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε,  και στις οποίες θα συμμετέχει και η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας “οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Οι επιβάτες που ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και ενδεχομένως δεν προλάβουν να φθάσουν στον τερματικό τους σταθμό μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, θα μεταφερθούν στους προορισμούς τους με άλλα μέσα με μέριμνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ”.

Απεργία ΠΝΟ: Δένουν τα πλοία για τέσσερις μέρες με νέα απεργία

Απεργία ΠΝΟ: Δένουν τα πλοία για τέσσερις μέρες με νέα απεργία 
Νέα ετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Στελέχη της ΠΝΟ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης. Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας». «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περάσει στην ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει άμεσα πίσω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς και προσέθεσε ότι η «συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ναυτικό επάγγελμα και τους συνταξιούχους ναυτικούς».

www.dikaiologitika.gr

Alpha Bank: Τα ποσά που καταβλήθηκαν σε ΜΜΕ και δωρεές το 2015 (λίστα)

Ποια ΜΜΕ πήραν 7,5 εκατ. ευρώ διαφήμιση από την Alpha Bank το 2015 Και η Alpha Bank δημοσίευσε τη λίστα με τη διαφημιστική της δαπάνη ανά ΜΜΕ το 2015, η οποία αγγίζει τα 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι δωρεές της τράπεζας το ίδιο έτος φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ. Στα τηλεοπτικά Μέσα το Mega έχει την «πρωτοκαθεδρία» με 428.000 ευρώ και ακολουθούν ο ANT1 με 294.000 ευρώ και ο Alpha με 84.522 ευρώ. Στα υπόλοιπα ΜΜΕ ξεχωρίζουν το Πρώτο Θέμα με 609.000 ευρώ, ο ΔΟΛ με 462.629 ευρώ, η Καθημερινή με 437.000 ευρώ, η Ημερησία με 349.000 ευρώ, ενώ πολύ ψηλά βρίσκεται και η Αυγή με 110.00 ευρώ. Στα διαδικτυακά ΜΜΕ, μεταξύ πολλών άλλων, στο euro2day.gr  πήγαν 165.000 ευρώ, 132.000 ευρώ στο capital.gr και 69.600 στο enikos.gr. Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

www.dikaiologitika.gr

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Σε ποιους «μοίρασε» η Εθνική Τράπεζα 6,3 εκατ ευρώ σε διαφήμιση

Αναλυτική πληροφόρηση αναφορικά με τα ποσά που κατέβαλε το 2015 σε επιχειρήσεις ΜΜΕ για διαφήμιση, προβολή και προώθηση καθώς και το ύψος των πληρωμών λόγω δωρεάς, χορηγίας ή επιχορήγησης, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τράπεζα το 2015 κατέβαλε συνολικά 6.394.598,72 ευρώ σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, επιπλέον ποσού ύψους 2.718.286,95 ευρώ που αφορούσε σε πληρωμές για Φ.Π.Α., αγγελιόσημο, ειδικό φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων και λοιπές επιβαρύνσεις.
Για δωρεές σε νομικά πρόσωπα κατέβαλε 8.674.407,73 ευρώ και 27.672,10 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα. Όπως διευκρινίζεται στο πλαίσιο των ανωτέρω πληρωμών καταβλήθηκαν, σε συμμόρφωση με το ισχύον νομοθετικό, φορολογικό και κανονιστικό πλαίσιο, επιπρόσθετα ποσά τα οποία αφορούσαν σε πληρωμές για Φ.Π.Α. και λοιπές επιβαρύνσεις, συνολικού ποσού 915.896,08 ευρώ.
δείτε εδώ αναλυτικά την λίστα