Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Εδώ θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2014

Εδώ θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2014


Όπως πέρυσι, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ έχει καταργηθεί και το αυτοκόλητο σήμα.

Ο φορολογούμενος θα πρέπει να βάλει τα στοιχεία του στην ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, να τυπώσει τη φόρμα με τα τέλη κυκλοφορίας που του αντιστοιχούν και με αυτό το έγγραφο να πληρώσει το ποσό στην τράπεζα.

Φέτος δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.


ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ


τελη κυκλοφοριας 2014

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μετεγγραφές φοιτητών 2014 αίτηση

Μετεγγραφές φοιτητών 2014 αίτηση

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Μετεγγραφές Φοιτητών για το έτος 2014 σε λίγες ημέρες σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κ Αρβανιτόπουλο αφού εντός των ημερών βγαίνει η εγκύκλιος με τα διευρυμένα κριτήρια

μετεγγραφές φοιτητών 2014

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως και δεν προβλέπεται υποβολή αίτησης από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Α. Εισοδηματικά 
Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να ανέρχεται έως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο. 
Β. Ακίνητης περιουσίας
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευμένων τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Οι πολίτες πρέπει να προσκομίσουν και να δηλώσουν τα ακόλουθα :
• Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο.
• Τους κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ (TAXISΝΕΤ) ή ένα από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των τελευταίων 5 ετών.
• Αντίγραφο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΗ).
• Τα τετραγωνικά μέτρα της κύριας κατοικίας.
• Τον ΑΦΜ ιδιοκτήτη (εφόσον υπάρχει μίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση χρήσης).
• Αριθμό λογαριασμού τραπέζης (ο ΙΒΑΝ ξεκινάει με GR) – σημειώνουμε ότι ένας λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από ένα δικαιούχο.
• Τον αριθμό κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας πολυκατοικίας, εφόσον πρόκειται για πολυκατοικία.
• Τα χιλιοστά συμμετοχής του διαμερίσματος στις δαπάνες θέρμανσης (χιλιοστά θέρμανσης).
Οι διαχειριστές των πολυκατοικιών δηλώνουν στην εφαρμογή :
• Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του διαχειριστή.
• Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει.
• Αριθμό κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
• Ονοματεπώνυμα και όροφο των ενοίκων της πολυκατοικίας.
• Τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης της πολυκατοικίας.
Η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο της βεβαίωσης που εκδίδεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων.

Τα ΚΕΠ θα δέχονται τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων πολιτών μέχρι τις 30 Μαΐου 2014.
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τηλεφωνική αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο τηλέφωνο 2104803131.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Δώρο Χριστουγέννων 2013: Πότε θα δοθεί και πόσο θα είναι;

Δώρο Χριστουγέννων 2013 πότε θα δοθεί πόσο θα είναι ποιοι οι δικαιούχοι

Το Δώρο Χριστουγέννων 2013 θα λάβουν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αφού για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους έχει καταργηθεί η χορήγηση του .

Συγκεκριμένα όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Χριστουγέννων για το 2013 όπου είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

δώρο Χριστουγέννων  2013 

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ αποτελέσματα πεντάμηνα


ΟΑΕΔ αποτελέσματα  πεντάμηνα

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τα οριστικά αποτελέσματα για τις 10.000 προσλήψεις ΥΕ με την κοινωφελή εργασία για τα πεντάμηνα όπου θα στελεχώσουν τους δήμους της χώρας .

Το dikaiologitika.gr εκτός από τα οριστικά αποτελέσματα παρουσιάζει και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιτυχόντες.

Δείτε την διαδικασία του οαεδ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ-OAED αίτηση για τις 28000 προσλήψεις

ΟΑΕΔ-OAED  αίτηση για τις 28000 προσλήψεις

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις περίπου 28000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνα σε φορείς του δημοσίου και ξεκινούν από 13/11.

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα,  στους δημόσιους φορείς Επιβλέποντες Φορείς της παρούσας Δημόσιας προκήρυξης , να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο αίτηση συμμετοχής από 13/11/2013έως και 20/11/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔwww.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Διαβάστε περισσότερα για οαεδ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Αίτηση για το επιδόμα πετρελαίου θέρμανσης


 Αίτηση για το επιδόμα πετρελαίου θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης 2013 2014 ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ανοιξέ πριν λίγη ώρα η ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 στο taxisnet όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να αιτηθούν και την προκαταβολή του επιδόματος.


Συγκεκριμένα άνοιξε σήμερα το taxisnet για την αίτηση που αφορά το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την προκαταβολή του επιδόματος.Ο δικαιούχος θα πρέπει με τους κωδικούς του να μπεί στον προσωπικό λογαρισμό του στο taxisnet να συμπληρώσει την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014.

Η διαδικασία της αίτησης για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 είναι η ίδια με πέρσι απλά η μόνη αλλαγή που υπάρχει είναι το πεδίο με την επιλογή για την χορήγηση προκαταβολής.
Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε τα πεδία της αίτησης για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 σχετικά με την χορήγηση προκαταβολής

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ