Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2013

Αλλάζει ο τρόπος που θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης το 2013 στους δικαιούχους οπου όπως όλα δείχνουν με την αλλαγή των κριτηρίων θα είναι 500 χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η κυβέρνηση σχεδιάζει να δόσει προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης 2013 στους δικαιούχους ωστε να έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν πετρελειο θέρμανσης και όσι δεν έχουν την δυνατότητα να το προαγοράσουν χωρίς το επίδομα θέρμανσης. Επίσης το σίγουρο είναι ότι θα αλλάξουν τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται ωστε να λαμβάνεται το επίδομα θέρμανσης 2013.

Τις αλλαγές τις προανήγγειλε ο ίδιος ο κύριος Στουρνάρας μιλώντας στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης και να τα κάνουμε πιο ευέλικτα και περισσότερο ελκυστικά». Ετσι αναμένεται να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 5.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι 2013

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους πτυχιούχους 2013

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους πτυχιούχους 2013

Με αφορμή το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους για το 2013  που παρέχει επιδότηση σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη 2.200 ανέργων έως 35 ετών ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που έχουν σαν σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους
επιστήμονες, έτσι ώστε να υποστηριχθεί και να μη χαθεί το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας.

Σε πρώτη φάση ακόμη 2.200 επιστήμονες θα απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η νέα αυτή μορφή προγραμμάτων απασχόλησης θα
συνεχισθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Ο πόλεμος κατά της ανεργίας είναι συνεχής»

Ακολουθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους πτυχιούχους 2013

Συγκεκριμένα ξεκίνησε σήμερα στις 19-9-2013 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση σε επιχειρήσεις για  πρόοσλήψεις ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση σε επιχειρήσεις στοχεύει στην απασχόληση 2.200 (επιπλέον των 5.000 που είχαν αρχικά προκηρυχθεί σύμφωνα με την με αριθμ. Β118758/5-6-2012 Δημόσια Πρόσκληση και καλύφθηκαν) νέων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας και διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμοιβόμενες.

Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 € την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

Διαβάστε περισσότερα Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους πτυχιούχους 2013

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για προσλήψεις

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για προσλήψεις με επιδότηση σε επιχειρήσεις Ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα για επιδότηση σε επιχειρήσεις ώστε να κάνουν πρόσληψεις 2200 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε σήμερα στις 19-9-2013 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση σε επιχειρήσεις για πρόοσλήψεις ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών». Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση σε επιχειρήσεις στοχεύει στην απασχόληση 2.200 (επιπλέον των 5.000 που είχαν αρχικά προκηρυχθεί σύμφωνα με την με αριθμ. Β118758/5-6-2012 Δημόσια Πρόσκληση και καλύφθηκαν) νέων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας και διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμοιβόμενες.


Διαβαστε περισσοτερα προγραμμα οαεδ για ανεργους πτυχιουχους 2013

Απαλλαγή από το χαράτσι 2013

Απαλλαγή από το χαράτσι 2013 τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά

Με εγκύκλιο που έχει εκδόσει το υπουργείο Οικονομικών εξειδικεύει τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται ώστε να δίνεται απαλλαγή απο το χαράτσι 2013 αλλά και ή δυνατότητα μείωσης ή πληρωμής του σε δόσεις.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τα κριτήρια απαλλαγής ή πληρωμή σε δόσεις ή μείωση του ΕΕΤΑ του 2013 Αρμόδιο όργανο για την απόφαση της απαλλαγής απο το χαράτσι 2013

Βάση της τροποποιήσης που υπέγραψε χθές ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα που ορίζει η παράγραφος 11 της υποπαραγράφου Α.7 του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013 για την απαλλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2013 (ΕΕΤΑ) στους προισταμένους των εφοριών . Προϋποθέσεις Ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει την πληρωμή του ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις ή τη μείωση του ύψους του, στο μέτρο που είναι αναγκαίο, ή την πλήρη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής, εφόσον βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική δυσκολία, που ορίζεται ως αδυναμία να εξασφαλίσει τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου, του ή της συζύγου του και των προστατευόμενων, κατά τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.), προσώπων.

Τα κριτήρια για την απαλλαγή από το χαράτσι 2013

εδω Απαλλαγή απο το χαράτσι 2013

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Στο oaed.gr οι αιτήσεις για τις 50000 προσλήψεις

Στο oaed.gr οι αιτήσεις για τις 50000 προσλήψεις τα κριτήρια πως θα γίνουν Δημοσιευτηκε η κοινή υπουργική απόφαση με τους όρους του προγράμματος που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ για τις 50000 προσλήψεις ανέργων κοινωφελούς εργασίας σε δήμους περιφέρειες σχολεία και άλλους δημόσιους φορείς . Οι αιτήσεις των ανέργων στο ΟΑΕΔ ξεκινούν στα τέλη Σεπτεμβρίου εκτός απροόπτου και θα γίνονται ηλεκτρονικά στο oaed.gr και μέσω ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr οι αιτήσεις για τις 50000 προσλήψεις θα ξεκινούν σταδιακά διότι οι προκηρύξεις θα βγαίνουν ανα φορέα .Σύμφωνα με την απόφαση θα γίνεται με ηλεκτρονική αίτηση όπου θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και μετά την συμπλήρωση της, οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον Ο.Α.Ε.Δ. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ποια είναι τα κριτήρια για τους δικαιούχους που μπορούν να κάνουν αίτησεις στον ΟΑΕΔ για τις 50000 προσλήψεις στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Διαβάστε περισσότερα 50000 προσλήψεις ανέργων 

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Με 4.179 μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθεί το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με 4.179 μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθεί το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αναλυτικά θα προσληφθούν 3.534 εποχικοί και 645 μόνιμοι. Οι προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν αφορούν σε 1.000 θέσεις συμβασιούχων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς δήμων, 820 προσλήψεις εποχικών στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, 120 εποχικούς στην ΕΥΔΑΠ, 15 μόνιμους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, 869 συμβασιούχους έργου σε ωδεία και ΝΠΔΔ δήμων, 100 μόνιμους στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, 160 μόνιμους στην Εθνική Σχολή Δικαστών, 10 μόνιμους στου Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, 300 μόνιμους στο υπ. Οικονομικών, 125 εποχικούς στο υπ.Ανάπτυξης, 600 συμβασιούχους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι ειδικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι: βρεφονηπιακοί, καταμετρητές, νηπιαγωγοί, δικαστικοί αντιπρόσωποι, καθηγητές Μουσικής, γυμναστές, διοικητικοί, διανομείς, εργάτες, καθαριστές κ.α.

Καθημερινή ενημέρωση για προσλήψεις δημοσίου θέσεις εργασίας εδω

ΟΑΕΔ-OAED Κοινωνικός Τουρισμός 2013

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2013 αίτηση δικαιολογητικά κριτήρια

Από αύριο θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα στο oaed.gr για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός 2013 οι δικαιούχοι που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις.
Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός 2013 2014 «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014». Ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός 2013 2014 ανέρχεται στις 110.000 άτομα.

Το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός 2013 2014 αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16.09.2013 έως την 31.07.2014 σε τουριστικά καταλύματα7 που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12η μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη/ υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι υποψήφιοι πάροχοι (ξενοδόχοι κ.λπ.):
α) επισκέπτονται το Κ.Π.Α. της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την αίτησή τους και την πρόσβαση στο σύστημα,
β) υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Εθνικής Αντίστασης 8, Άνω Καλαμάκι, e-mail: typ@oaed.gr ωρα 15:00. Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρόχων, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα σαρώνονται και θα αποστέλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες ηλεκτρονικά μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Προκαταβολικά θα λάβουν το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης οι δικαιούχοι, ενώ θα διευρυνθούν τα κριτήρια λήψης του ώστε να επωφεληθούν το δυνατόν περισσότεροι.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το επικρατέστερο σενάριο είναι η αποστολή ενός κουπονιού στους δικαιούχους προκαταβολικά, το οποίο θα μπορεί να εξαργυρωθεί κατά την περίοδο διανομής του προϊόντος, από 15 Οκτωβρίου 2013 έως 15 Απριλίου 2014.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δικαιολογητικά για αυθαίρετα

Tα δικαιολογητικά για αυθαίρετα

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαιθρίους με την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης του ΤΕΕ,. όπως ορίζει ο νέος νόμος του ΥΠΕΚΑ.Ποια είναι τα δικαιολογητικά για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαιθρίους που πρέπει να κατατεθούν ημεκτρονικά στο σύστημα του ΤΕΕ .

Στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα, θα ενταχθούν και οι δηλώσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων οι οποίες είχαν υποβληθεί με προηγούμενους νόμους. Ποια είναι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης αυαθιρέτων αλλα και ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του νόμου 4178/2013 για την Αυθαίρετη δόμηση(νόμος Καλαφάτη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δικαιολογητικά για αυθαίρετα


Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Επιδότηση για νέους αγρότες 2013

Επιδότηση για νέους αγρότες με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εντος του 2013 Επιδότηση για νέους αγρότες θα παρέχει πρόγραμμα που θα ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εντός του 2013 και αναμένεται η εγκριση του απο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιδότηση για τους νέους αγρότες θα αφορά την εγκατάσταση τους στην ύπαιθρο και θα αφορά νέους 18 ως 40 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη έχει ήδη σταλεί αίτημα για το πρόγραμμα στην Κομισιόν και αναμένεται η απάντησή και η έγκριση του προγράμματος για την επιδότηση των νέων αγροτών

Διαβάστε περισσότερα επιδοτηση για νεους αγροτες 2013

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ επίδομα τέκνων

ΟΑΕΔ επίδομα τέκνων

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δικαιούχους με 2 παιδιά
Απο την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα τέκνων του ΟΑΕΔ για δικαιούχους με δυο παιδιά .Το επίδομα  είναι επιπλεόν επίδομα από αύτο του ΟΓΑ αλλά με διαφορετικά κριτήρια.

Ποιοι είναι δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων του ΟΑΕΔ για το 2013

Το επίδομα τέκνων ΟΑΕΔ χορηγείται: (α) Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών (σχετ. ν.δ. 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ» και άρθρο 18 παρ. 4 ν. 1346/1983).

Διαβάστε περισσότερα ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ αλλαγές στις προϋποθέσεις


Δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ αλλαγές στις προϋποθέσεις

Με εγκύκλιο του το ΙΚΑ κοινοποιεί τις προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτουν οι ασφαλισμένοι άλλων ταμείων που αιτούνται από το ΙΚΑ δεύτερη σύνταξη.

 Συγκεκριμένα η εγκύκλιος του ΙΚΑ προβλέπει αλλαγές των προϋποθέσεων για χορήγηση δεύτερης σύνταξης από ίδιο δικαίωμα σε ασφαλισμένους που υπήχθησαν στην ασφάλιση για πρώτη φορά πριν από την 1.1.1993.

Διαβάστε περισσότερα Δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ