Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά - Δικαιολογητικά για τον Νόμο Κατσέλη


Για την έναρξη της διαδικασίας διαγραφής των χρεών σας θα χρειασθήτε να εκδώσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1.- Βεβαίωση του άρθρου 2 του Ν. 3869/10 (Νόμος Κατσέλη) που θα πάρετε από ΟΛΕΣ τις τράπεζες που οφείλετε είτε από καταναλωτικό, στεγαστικό ή κάρτα. Η βεβαίωση αυτή είναι απαραίτητη διότι "βάζει πάτο στο βαρέλι". Δηλαδή αναφέρει αναλυτικά τι χρωστάτε κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα.

Σ΄ αυτή την βεβαίωση θα βασισθεί το δικαστήριο που θα δικάσει την υπόθεση.

2.-Τα δύο τελευταία εκκαθαριστικά σας σημειώματα της Εφορίας για να προκύπτει η οικονομική δυνατότητα του δανειολήπτη.

3.- Ε9 από το οποίο θα εμφαίνονται τα ακίνητα του δανειολήπτη (άν έχει).

4.- Τα δύο τελευταία έντυπα της εφορίας Ε1 και Ε2 του δανειολήπτη.

5.- 'Ενας λογαριασμός της ΔΕΗ της κυρίας κατοικίας του.

6.- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που θα το πάρει από τον οικείο Δήμο, αν έχει οικογένεια με προστατευόμενα μέλη και σύζυγο. Αν τα παιδιά του είναι ενήλικα και δεν διαβιούν μαζί του, δεν χρειάζεται.

7. - Σε περίπτωση που υπάρχει εγγυητής στο δάνειο, πρέπει να κάμει και αυτός την ίδια διαδικασία και χρειάζεται όλα τα παραπάνω έγγραφα.

8.- Σε περίπτωση ανεργίας, κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή αν εργάζεται ο δανειολήπτης βεβαίωση αποδοχών του από τον εργοδότη του.Σε περίπτωση απόλυσης το έγγραφο της απόλυσης του εργοδότη.

9.- Τυχόν ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν σοβαρές παθήσεις του δανειολήπτη. Τα έγγραφα αυτά είναι πολύ σημαντικά διότι σύμφωνα με την νομολογία των Δικαστηρίων μας η Υγεία είναι το υπέρτατο έννομο αγαθό που προστατεύεται από τον Νόμο. Τα έγγραφα αυτά και το γεγονός ότι αναγκάζουν τον δανειολήπτη σε μεγάλα ιατρικά έξοδα, έχουν μεγάλη βαρύτητα στην κρίση του δικαστηρίου για την τελική διαγραφή του χρέους.Καλό είναι να πάρετε γνωμάτευση από ιατρό για τις παθήσεις σας.

10.- Αντίγραφο της ταυτότητας σας.

11.- Σε περίπτωση που είστε χωρισμένος, απόφαση διατροφής και επιμελείας των παιδιών και απόφαση διαζυγίου (αν βέβαια υπάρχουν).

12.- Σε περίπτωση αλλοδαπού επιπλέον και άδεια νόμιμης διαμονής.

13.- Αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων καθώς και αν έχετε ακίνητα τα συμβόλαια αγοράς τους ( Ελέγξτε αν έχετε τα πιστοποιητικά μεταγραφής των ακινήτων σας) .

14.- Σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές σας σε ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ , εφορία, κλπ βεβαίωση που αναφέρεται αναλυτικά η οφειλή σας κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα.

15.- Αν έχετε από τρία παιδιά και πάνω είτε από ένα γάμο είτε από πολλούς, είτε παιδιά εκτός γάμου αναγνωρισμένα, πάρτε βεβαίωση τριτέκνου ή πολυτέκνου από οικείο σύλλογο τριτέκνων ή πολυτέκνων.

16.- Ε.Τ.Α.Κ. έτους 2009 ή μεταγενέστερο.

17.- Αν είστε αυτοκινητιστής αντίγραφο των αποδείξεων "Ζ" για να αποδείξετε την μεγάλη πτώση του τζίρου σας.

Αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το 2013


Αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το 2013

Άμεσα προωθούνται  αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά απο την κυβέρνηση.

Η ποιό κύρια αλλαγή που επέρχεται στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι οτι με την προσφυγή στο Ειρηνοδικείο δεν θα παγώνει η μηνιαία δόση του δανείου όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Το πάγωμα των δόσεων θα προβλέπεται απο την νέα ρύθμιση που θα ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια και για μέγιστο χρόνο τα 2 χρόνια.


ΠΗΓΗ: Αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το 2013

Ο ΝΟΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΙΟΥ

Σας παρουσιάζουμε όλο τον νόμο για την ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυρίων μέχρι να βγεί η νέα τροπολογία εαν ποτέ εγκριθεί από την νέα βουλή .

 Πιστέυουμε να σας βοηθήσουμε ώστε να δείτε εαν μπορείτε να υπαχθείτε στην συγκεκριμένη ρύθμιση που έχει βοηθήσει χιλιάδες συμπολίτες μας να ρυθμίσουν τις οφειλές τους αλλά και σε πολές περιπτώσεις να διαγράψουν μέρος των χρεών τους .


ΠΗΓΗ: Ο ΝΟΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 

Το ΔΝΤ προτείνει Κουρεμα δανείων


Κουρεμα δανείων προτείνει το ΔΝΤ

Υπέρ να υπάρξει κουρεμα των δανείων του ιδιωτικού τομέα στις χώρες της ευρωζώνης που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση τάσσεται έκθεση εργασίας που έγινε από το νομικό και ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ .

Αν και η έκθεση αναγράφει ότι «δεν πρέπει να παρουσιαστεί ως θέση του ΔΝΤ» είναι σαφές ότι οι απόψεις που εκφράζει απηχούν πολλούς στο Ταμείο και ίσως ενισχύσει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαπραγματεύεται με την Τρόικα την αναδιάρθρωση χρεών προς τράπεζες. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση θα αφορά περιορισμένη ομάδα πληθυσμού και άτομα με μέγιστο εισόδημα 25.000 ευρώ και αποδεδειγμένη μείωση εισοδήματος πάνω από 30% ή ειδικές κατηγορίες πληθυσμού όπως οι άνεργοι και οι ανάπηροι.


πηγη : Κουρεμα δανείων προτείνει το ΔΝΤ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πλήρη Σύνταξη στα 50


Πλήρη Σύνταξη στα 50 ποιούς γονείς αφορά

Με πλήρη σύνταξη από την ηλικία των 50 μέχρι των 60 ετών μπορούν να θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι γονείς παιδιών που εργάζονται σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, στον ιδιωτικό τομέα και στις τράπεζες.

Η θεμελίωση για την πλήρη σύνταξη επιτυγχάνεται στα 50 με την αξιοποίηση των διατάξεων περί ανηλίκων τέκνων και ενηλίκων παιδιών αλλά απαραίτητα να είναι τριτεκνος γονιός με πρώτη ασφάλιση πριν την 01.01.1993 .

Συμφωνα με δημοσιευμα του Ελευθερου Τύπου οι διατάξεις για την πλήρη συνταξη αφορουν 400000 ασφαλισμένους .Ποιο είναι το κέρδος για τους γονείς.Πρωτον είτε μπορούν να κατοχυρώσουν τις ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ( αποχώρηση από τα 50 ) είτε να φύγουν με πλήρη σύνταξη, είτε με 5.500 "ένσημα" (ΙΚΑ) είτε με 17,5 έτη ασφάλισης (Δημόσιο) είτε με 25 έτη (ΔΕΚΟ) είτε με 20 έτη (τρίτεκνοι σε ΔΕΚΟ).

Για παράδειγμα, γυναίκα υπάλληλος που διορίσθηκε στις 26-4-1985 και θεμελίωσε συνταξιοδοτικό δικαίωμα στην αντίστοιχη ημερομηνία του 2012 και έχει παιδί που γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1994, δικαιούται σύνταξη ως μητέρα ανήλικου παιδιού, αφού το παιδί ενηλικιώθηκε με βάση χρονολογία 31-12-2012. Η εν λόγω υπάλληλος δικαιούται σύνταξη στα 55 της, ενω αν υπολογιστεί η ενηλικίωση με βάση την ημερομηνία γέννησης του παιδιού, τότε θα έχανε αυτή τη δυνατότητα και θα έπαιρνε σύνταξη στα 67.


ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr/δημοσιο/πλήρη-σύνταξη-στα-50-ποιούς-γονείς-αφορά.html

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Φορος ακινητων


ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟ 2013

Ο  Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει το 2013 τους δύο βασικούς φόρους της ακίνητης περιουσίας το ειδικό τέλος ακινήτων ΕΕΤΗΔΕ και τον ΦΑΠ φόρος ακίνητης περιουσίας.

Ο Ενιαιος φόρος Ακινήτων θα επιβαρύνει όλα τα φυσικά πρόσωπα ξεχωριστά και θα υπολογίζεται επί του συνόλου της οικογενειακής περιουσίας.

Το αφορολόγητο όριο μόνο για τη πρώτη κατοικία θα είναι 100.000 ευρώ αντικειμενική αξία και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το συνολικό ύψος της περιουσίας.

Βάση των δύο παραπάνω ρυθμίσεων του Ενιαίου φόρου ακινήτων για παράδειγμα έγγαμοι που έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας 200000 ευρώ και ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% δεν θα πληρώσουν φόρο Ακινήτων.


Φορος στα ακινητα περισσοτερα εδω

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Αυθαίρετα αναμενεται Νέος νόμος

Αυθαίρετα αναμενεται Νέος νόμος


Νέος νόμος για τα αυθαίρετα αναμενεται την ανοιξη

Ο νεος νομος για τα αυθαιρετα και την οριστικη τους νομιμοποιηση και οχι τακτοποιηση θα ψηφιστει απο την βουλη μεσα στην ανοιξη.
Ο αναπληρωτής υπουργός  Σταύρος Καλαφάτης σε εκδήλωση του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, , ανέφερε οτι καταβάλλεται καθε προσπάθεια για την οριστικη λυση του ζητήματος. 

Ο αναπληρωτης υπουργος αναφερθηκε και στα εμποδια που αντιμετωπιζει η νομοθετηση του ζητηματος αφου δεν εχει γινει καμια καταγραφη των αυθαιρετων οπως χαρακτηριστικα είπε«Δεν γνωρίζουμε ούτε ακριβώς τον αριθμό τους  ούτε τι είδους αυθαιρεσίες αφορούν. Η προσπάθειά μας, λοιπόν, αφορά πρώτον να κάνουμε μια ταξινόμηση και να κατηγοριοποιήσουμε τα αυθαίρετα, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε κατηγορία με διαφορετικό τρόπο.

Μεχρι στιγμης εχει γινει γνωστο το γενικο πλαισιο του νεου νομου για τα αυθαιρετα το οποιο ειναι:

Τα αυθαιρετα που νομιμοποιουνται με τον νεο νομο θα ειναι δυο κατηγορίες ακινητων .Η πρωτη κατηγορία αυθαιρετων που νομιμοποιουνται αφορα ακίνητα σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια και έχουν πολεοδομικές υπερβάσεις. Σε αυτα τα ακινητα θα εφαρμοστει ο νεος οικοδομικός Κανονισμός,οπου ηδη εχει μπει σε εφαρμογη και προβλέπει ότι εσωτερικοί χώροι πλέον δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης, ενώ δίνει το δικαίωμα για αλλαγή χρήσεων στο 50% των βοηθητικών χώρων αλλά και την επέκταση των υπόγειων χώρων στάθμευσης, υπό προϋποθέσεις αύξησης ύψους.

Η δευτερη κατηγορία αυθαιρετων αφορα τα ακίνητα εκτός σχεδιου οι οποίες όμως μπορούν να αποκτήσουν οικιστική καταλληλότητα και να κινηθούν διαδικασίες ένταξής τους σε πολεοδομικό σχέδιο.


Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

600 θεσεις ερευνητων στην Ευρωπαικη Ενωση

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) 600 θέσεις συμβασιούχων

H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) προκηρύσσει διαδικασία επιλογής με σκοπό τη δημιουργία βάσης δεδομένων των επιτυχόντων υποψηφίων, από την οποία θα προσλαμβάνει συμβασιούχο ερευνητικό προσωπικό (συμβασιούχους υπαλλήλους τηςομάδας καθηκόντων IV).

Η βάση δεδομένων των επιτυχόντων υποψηφίων θα χρησιμοποιείται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ιδίως από το Κοινό Κέντρο Ερευνών. Η πλειονότητα των θέσεων θα προσφερθεί στο ΚΚΕρ, στις αντίστοιχες έδρες των ακόλουθων ιδρυμάτων:

Ινστιτούτο Υλικών Αναφοράς και Μετρήσεων (IRMM) στο Geel του Βελγίου
Ινστιτούτο Υπερουράνιων Στοιχείων (ITU) στην Καρλσρούη της Γερμανίας
Ινστιτούτο Ενέργειας και Μεταφορών (ΕΙΤ) στο Petten των Κάτω Χωρών
Ινστιτούτο για την Προστασία και την Ασφάλεια του Πολίτη (IPSC) στην Ίσπρα της Ιταλίας
Ινστιτούτο για το Περιβάλλον και την Αειφορία (IES) στην Ίσπρα της Ιταλίας
Ινστιτούτο Προστασίας της Υγείας και των Καταναλωτών (IHCP) στην Ίσπρα της Ιταλίας
Ινστιτούτο Τεχνολογικών Προοπτικών (IPTS) στη Σεβίλλη της Ισπανίας
Διαχείριση της εγκατάστασης της Ίσπρα (ISM) στην Ίσπρα της Ιταλίας.

Ορισμένες θέσεις θα προσφερθούν στις Βρυξέλλες στις ακόλουθες Γενικές Διευθύνσεις (ΓΔ):
ΓΔ Επικοινωνιακών Δικτύων - Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ CONNECT)
ΓΔ Έρευνας και Καινοτομίας - Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ RTD)
ΓΔ Υγείας και Καταναλωτών – Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ SANCO)


600 θεσεις ερευνητων στην Ευρωπαικη Ενωση περισσοτερα εδω